wieisidelulStel. Je komt aan in een stad naar keuze. Met de complete groep. Niemand weet wat ze staat te wachten. Ze worden ontvangen door onze begeleiders.
En horen: jullie gaan vandaag het spel ‘Wie is de lul’ spelen. 
Let op de verbaasde gezichten..

Maar voordat je iets boekt wil je natuurlijk precies weten wat je te wachten staat. Daarom geven wij hier een voorbeeld van een kort verhaal en een bijbehorende opdracht. De verhalen zijn kort, leerzaam en tegelijkertijd ook leuk om naar te luisteren. Afhankelijk van de groep worden de verhalen langer of korter gemaakt en worden de opdrachten milder of gekker. Dit bespreken we in samenspraak met jou.

 

wieisidelulVoorbeeld verhaal + vraag + opdracht: KASTEEL VAN BREDA
Een kasteel is een zelfstandig versterkt bouwwerk dat onder middeleeuwse omstandigheden te verdedigen was. Het kasteel combineerde vroeger de functies van verdedigbaarheid en bewoonbaarheid aan een beperkte groep mensen, variërend van een adellijke familie tot een militair garnizoen. Een kasteel is officieel groter dan een toren maar kleiner dan een versterkte stad. Een sterk kasteel wordt ook wel aangeduid als een burcht of een slot.

Jullie staan hier voor het Kasteel van Breda. Dit kasteel ligt aan een plein met een zeer originele naam. Namelijk het Kasteelplein. Sinds 1826 wordt hier niet meer zo hoffelijk geleefd. Dit komt omdat hier mensen voor het leger opgeleid worden. De KMA zit namelijk in dit kasteel. Dus als je zo meteen iemand heel hard hoort roepen is dat niet de Koning die zijn lakei tot de orde roept maar de Commandant die zijn soldaat 10 keer op laat drukken. En laat over dat laatste nu ook de vraag gaan.

Waar staat het wereldrecord opdrukken op?
Dit is on-opgehouden opdrukken in 1 uur.

A: 1387

B: 3788

C: 3877


wieisidelulWie is de lul opdracht: de fitnessinstructeur
Oke onwetenden. Jullie wisten niet wat het opdrukrecord is? Slechte zaak. Zeer slecht zelfs. Dit zal Mr. X niet leuk vinden. Hij zal bij deze opdracht dan ook zeer streng zijn. En dat niet alleen. Hij wil jullie zien puffen, zien hijgen, zien kreunen en steunen. En niet alleen jullie: ook de locals hier in Breda.

Kies een of meerdere teamleden uit. Transformeer hen tot fitnessinstructeurs en ga op zoek naar locals die wel een fitnesslesje kunnen gebruiken! Lukt het jullie om aan minimaal 10 locals een fitnessles van minimaal 30 seconden te geven?

X beoordeelt deze opdracht op creativiteit, lef en doorzettingsvermogen. Voor deze opdracht geeft hij tussen de 1 en 10 punten.

Fit worden was nog nooit zo leuk!

Wie is de lul boeken


Het ultieme groepsuitje om kennis op te doen en vrienden, familie of collega’s eens goed voor lul te zetten!